Nyheter

Om Oss

Hundene

Valper

Bilder

Linker

Gjestebok

 

 
Valper

Vi har parret Bazzakulls Vargtass "Zimba" og Bazzakulls Golden Glow "Nala"

Nala og Zimba hadde et valpekull i 2003, hvorav en er avlshund i Sverige, en m cert på første og eneste utstilling, og den tredje er trofast familiehund. Alle tre er frirønket og øyelyst: ua

Om du er interessert i valp ta kontakt med oss:
Kennel PrideRock v/ Line Kristiansen Cancino,
Telefon: 90723237 eller71514303
mail: lineaugusto@yahoo.no

Bazzakulls Vargtass "Zimba"

S11131/96
Farge: Rød m/sort maske
HD: A
AA: A
Øyelyst: ua

K - test: Bestått
LP 1
Simba er av "god gammel årgang” og pensjonert circushund. Han er fra svensk oppdrett. Far er TJH KORAD LP Renängens Marodör, mormor er LP SLCH SL(Elit)CH KORAD SUCH Wirwelwinds Tarantella og farfar Gazebo’s Alexander the GreatBazzakulls Golden Glow "Nala"

S53955/2002
Farge: Rød m/sort maske
HD: A
AA: A
Øyelyst: ua

Brukshundkåring: Bestått 194 p
K - test: Bestått
LP Kl III


Fra samme oppdretter i Sverige som Zimba. Hun er en herlig lydighet og brukshund. Far er Korad Hexen House  Zouldh, farfar LP I LP II Korad KBHV-98 DKUCH KBHV-99 Tokay van de Hoge Laer
 

22.05.08 Idag kjente jeg at det sparket! En på hver side. Så det blir iallefall valper! Siden dette var absolutt siste sjans for gamlefar Zimba, har jeg bare krysset fingre og tær, og styrt unna alt som heter ultralyd for bekrefte eller avkrefte om dette skulle bli noe av! Nå er valpekassen tatt frem, og Nala svinser rundt den, vel vitende om hva som er forestående. Siden Nala ble paret tre dager på rad, blir termindato også noe mobil. Men; iløpet av neste uke skal det være kommet valper! Både mor og "bestemor" og resten av familien venter i spenning!

26.05.08   Ja så kom endelig valpene!! EN bekymret "bestemor" har ventet siden lørdag, men det ble ikke før idag altså! 14.45 klappet jeg henne farvel, før jeg dro på et møte, og én time etterpå ringte kallen og sa at førstefødte var kommet!.... Gjett om det ble fart i sakene!! Fikk ringt inn profesjonell fødselhjelp fra Steinsvika, i påvente av at jeg kom meg hjem! Imellomtiden ringte de som var hjemme inn to nye små engler! Hele tre små jenter kravlet og pep i kassen til en megastolt mamma, da jeg kom inn på valperommet! Etter to timer kom det enda ei lita frøken. August Nikolai på sju syntes det var lidelig kjedelig med bare tispevalper..! Så, - etter nok en time, kom det enda en valp. Jeg så det med én gang at det var noe som ikke stemte.... Den var helt slapp! Nala fikk av fosterposen, som med alle de andre også, - og slikket og slikket. Den så faktisk ut som å ha vært død i noen dager allerede.... Snufs! Ungene har døpt ham "Skar" etter Zimbas onkel i filmen, og i morgen blir det begravelse...

Fødselsdag, 26.05.2008

         
Nala, 26.05.08 12.30 Det MÅ bli noe snart...  (...Og jeg får ikke til å skrive teksten ved siden av bildet....!Knurr!!!)


Nala, 26.05.08 Klokka 18.00 Tre flotte jenter er født! (Yngste frøken var ennå i sin mors trygge liv...)

Se på det blikket da!!! Er vi ikke stolte??!!

 

Valpene, 3 dager.

 

Her er damene blitt tre dager gamle. En harmonisk liten flokk som allerede har lagt på seg over 100 gram.

 

Til sammenligning med "giganten" Vargtass fødselsvekt på 500 g Zimba 480 g og Kíara 480g, veide disse 280 g og 3 ganger 310g Ikke rart Nala brukte lang tid med sin første fødsel.... I forhold til denne som gikk fort og smertefritt (?) Men; de har altså til idag økt sin vekt med 100 gram hver! Mat får de iallefall, og godt stell!

 

En meget omsorgsfull mamma! Under fødselen fikk vi assistanse fra Steinsvik Gårds Bente Haugnes, som driver et flott flatcoat retriver oppdrett her på Averøya. Må bare sitere en kommentar: "Æ truidd de bære va flættan æ som va så flink me valpan sine....og ikkje sa ho nåkka når vi kom inn her heller...!Hmmm..." Til det var min følgende kommentar: "Vel, vel Bente, kanskje du skal bytte rase snart!?"  :)

Valpene, 1 uke.

 

Harmoni i valpekassa! "Mini-grisene" sover og spiser og sover og spiser igjen! Og vokser! De har allerede fordobblet fødselsvekta si! Nala steller og ordner ut med barna sine på beste måte. Hun vil selvfølgelig følge med når vi låner valpene til kveldskos i halsgropa og under veiing, men skjønner at vi ikke skal gjøre de noe vondt. Hun er en godlynt og fornøyd dame!

Valp 1

 

Født klokka: 15 55 Først og størst. Dronning i kullet. Hvit stjerne i brystet, som mor og far, og ei hvit tå på bakfoten. (Dette forsvinner etter hvert.) Fødselsvekt: 350 gram, 3. dag: 450 gram, 5. dag: 550 gram, 1 uke: 720 gram, 9. dag: 880 gram (Snart kilo'n.)

Valp 2

 

Født klokka: 16 50 Også hvit stjerne i brystet, litt hvitt på fremtå (Det holder allerede på å forsvinne, så jeg må snart merke de på en annen måte...) Fødselsvekt: 310 gram, 3. dag: 450 gram, 5. dag: 550 gram, 1 uke: 710 gram, 9.dag: 900 gram.

Valp 3

 

Født klokka: 17 08. Ensfarget. Fødselsvekt: 310 gram, 3. dag: 450 gram, 5. dag: 710 gram, 1 uke: 810 gram.

Valp 4

 

Født klokka: 18 50. Liten hvit stjerne i brystet. Fødselsvekt: 280 gram, 3. dag: 380 gram, 5. dag: 450 gram, 1 uke: 610 gram, 9. dag: 710 gram.

Pappa-visitt uke 2

  

-skal dere lure meg for bidrag eller??                              Litt småskeptisk var han far, men litt ansvar må en jo vise!

 Valpekassa uke 2

 

Nala er veldig glad i valpekassa si. Spikret sammen        Hællan Dussan!! E vi'kje skjønn da??? Livsnytere

av oldefars hjemmesnekra seng fra Helgeland, anno 1890.

Valp 1

                  

Denne dama veide på to-ukersdagen, 1280 gram. Hun fikk øyegliper på den 12.dagen, og to sine aller første steg i kassa dagen før de fylte to-uker. Hun blir trolig døpt Pride Rocks Zarabi, etter løvekongen Zimbas mamma.

Valp 2

                 

Hun veide også 1280 gram på to-ukersdagen. Alle valpene har et flott maske-anlegg, og pelsanlegget begynner å bli "fluffy" og fint!

Valp 3

                

Nummer tre var den siste til å få opp øynene, men den første til å åpne "kjeften". Høres små bjeff til tider nå, og da er det som regel henne. Hun var like tung som sine søstre, 1280 gram.

Valp 4

   

Minstejenta veide 1180 gram, og var før sin forutgående søster med å åpne øynene. Helt utrolig hvor snart det blir hund av de! Er jo bare 6 uker til de skal reise...

 

Valpene 3 uker

 

Tre uker gamle, og nå begynner det virkelig å bli hunder!! Ivrige små bjeff og knurring til med-søsken nytes av matmor, som hører, og ser det meste fra kontoret ved siden av! Må snart finne frem ballen for å prege fremtidige små arbeids-sjeler!

 

 

Valp 1, Pride Rocks Zarabi

 

En meget bedagelig sjel, som stort sett er den første til alt. Herlig pels-anlegg, og maska er heldekkende og svart.

Valp 2 Pride Rocks .....

 

Egentlig kan jeg skrive det samme på denne jenta. De er nesten til å spises opp! ahr veldig lyst til å fa satt bort ei fór-tispe, men hvem av de skal jeg da velge...De er jo så fine og gode alle fire!

Valp 3, Pride Rocks.....

 

Denne dama er den , foreløpig, mørkeste. Noe sier meg at dette blir ei lydighetsbikkje så det holder...og utstilling.

Valp 4, Pride Rocks....

 

Så er det minste-jenta. Men nå er det ikke mange gram som skiller de fire damene.

PS! Der jeg ikke skriver helt navn på valpene, er det rett og slett bare fordi mat-mor ikke har hatt tid til å se Løvenes Konge 1+2+3 ennå, for å finne passende dame-navn. Men det blir, og alle skjønner i hvilken retning det blir. :)

 

Valpene, uke 4

  Det synger på siste verset i gammelhuset! Vi hadde det koselig!

Ny hundegård bygges ved "Skogly" på Bruhagen.

 

Dugnadsgjengen måtte trå til flere dager! "Huset" måtte være klart til innflytting!

Nytt hjem, og ny seng!

  

Her har vi det lekkert altså! Flytting gikk helt smertefritt, for både mor og barn! Kanskje mat-mor som savner gammelhuset mest...!

Valp 1, Pride Rocks Zarabi                                             

  ...og ja! Det klør i tenna for tiden!

Valp 2,

Valp 3

Valp 4

 

Flere bilder fra 4 uker-alder:

  

Leken begynner å bli høylydt ja, akkurat som den skal!

  

...og ballen er introdusert! Med suksess og iver! Her er det bruksemner!

Utetid og miljøtrening!

  

  

Jeg synes det er viktig at hundene lærer å omgås barn. Men det skal selvfølgelig foregå på valpenes premisser. Barna får respektere at det er snakk om valper som skal bli voksne, trygge hunder, og ikke hunder som legger barn for hat! August Nikolai og Harriet María koser seg med vofsene.

Valp 1                                                                             Valp 2

  

Valp 3                                                                              

  

Valp 4

...og så har vi mamma Nala og hennes fire små troll!

 

Valper 5 uker

Valpene ble idag, 30.06.2008 registrert i Norsk Kennel klubb, og nå har alle fire fått navn. Markkur nummer to er også fortært, og fødselsvekten har ti-doblet seg. De ligger alle nå på 3 kg, pluss/ minus noen gram. Pelsanlegget er fluffy og "masse", og vi trener på å børste pels, og klippe klør og å vise tenner, for senere hyggelig tannvisning i ringen, for de som har slike ambisjoner. (...og det håper vi da!)

Valp 1, Pride Rocks Zarabi (Zimbas mamma i film nr 1.)

  

Flytting, - og MYE rot! Men DET er spennende for en liten krabat! Ørene holder også på å løfte seg!

 

Valp 2, Pride Rocks Zira ( Kiara, Zimbas datters svigermor, i film nr 2, Kouvus mamma.)

  

Den ballen var "jättekul!!!"

 

Valp 3, Pride Rocks Zchenzi  (En godslig hyene i film nr 1..Skal vi k-løve den i to??)

  

Hun har hele tiden vært mørkest, og det blir hun nok som voksen også!

 

Valp 4, Pride Rock Vitani (Kiaras svigerinne fra film 2, Kouvus søster.)

   

Skal vi leke, eller??!!

 

Sommeridyll ved Steinsvikvannet!

  

Forrige kull var født i januar og ble et ordentlig vinterkull m minus og snøskavler. Dette er jo rake motsetningen. Valpene bor for det meste på verandaen, og har funnet seg et "revehi" under ei lita trapp der. Bilde 2: Picknick i det grønne!

Valper, 5 1/2 uke.

Denne siste uka har vi hatt et flott sommervær! Og hele hundeflokken (og mennesker) fant ut at det var veldig kjekt å bo så nære vannet! Vi har vært mye ute. Vi trener på innkalling og "apportering" av kongler og gjenglemte barne-sokker! :) Fungerer helt flott! Skulle vært slik for bestandig! Men et godt grunnlag nå, er veldig viktig for videre trening til å bli en lydhør hund! Og vi prøver å IKKE befeste biting! Imorgen skal vi til veterinæren å få sprøyte!

Valp 1, Pride Rocks Zarabi

  

Lille frøken Zarabi er blitt ei veldig kjekk snelle. Som regel først til alt, og hun ser akkurat nå litt ut som en "nyklippet skolegutt" pga ørene som holder på å reise seg! He he he

 

Valp 2 Pride Rocks Zira

  

Zira i farta! Hun minner veldig mye om storebror Vargtass slik han var da han var liten. Rolig og sindig, men farskete når hun vil!

 

Valp 3 Pride Rocks Zchenzi

  

Her prøver matmor hurtigfunksjonen på Nikon'en! Artig! Zchenzi er skjokoladejenta si det. Hun ligner veldig på sin storesøster Pride Rocks Kiara av Bazzakull som er å finne som avlshund i Sverige. www.bazzakull.se 

 

Valp 4 Pride Rocks Vitani

  

Minstjenta i flokken, men slett ikke den som gjemmer seg bort av den grunn! Meget mulig at Vitani blir fórtispe og blir boende her på Nordmøre. (Det er "bestemor" veldig glad for)

 

Valper 6 uker

Ukene flyr, og avreise nærmer seg! Det er ikke fritt for at mat-mor gruer seg litt! Men så skal det da også bli litt godt å få dele ansvaret for å forme "veloppdragne" damer, med fremtidige eiere. Denne uka har vi også for det meste bodd ute i det fri. Vi har besøkt veterinæren for vaksinering og chipping, og vi fikk besøk av nyslåtte NUCH Hilde Lystad(!) :-) som ville hilse på bebbisene og hjelpe til med å ta bilder av de! Vi trener "innkalling" og "sitt". Blir helt matt og får nesten klump i halsen, når de små dyra på 6 uker og noen dager, etter noen velykkede forsøk, og riktig belønning, velger å sette seg fint på rompa for å oppnå en ny god-bit! Sukk!

Hilde Lystad, bouvier- champion, skal prøve seg på noen utstillingsposisjoner! Men Nala har aller mest lyst til at hun skal se på HENNE! He he...

Valp 1 Pride Rocks Zarabi

  

Terven stiller seg jo selv på utstilling, men litt trening på oppstilling er absolutt ikke å forakte! Zarabi har utvilket seg til å bli veldig lik sin mamma, slik hun var da jeg hentet henne i Sverige for snart seks år siden.

 

Valp 2 Pride Rocks Zira

  

Er dette no gøy da?? Artigere å se på hun som flyr med kamera!!

 

Valp 3 Pride Rocks Zchenzi

  

Tre skritt frem, og ett tilbake!                                          Sånn! La meg få stille meg sjøl!

 

Valp 4 Pride Rocks Vitani

  

 

Og så drar vi til dyrlegen!

  

Hele gjengen fikk fin helseattest, vaksine og id-chip. Rundet 4 kg var de alle fire også. Og nå har de fått sin tredje mark-kur.

 

Valper 7 uker

Så var nok en uke gått, og plutselig skjedde ting veldig fort. På fredag ettermiddag tikket en mail fra Kennel Willow Creek i Finland inn, med ønske om å kjøpe en av tispene, om jeg da hadde flere igjen! Til alt hell hadde noen takket nei! etter å få høre at de måtte kjøre "helt til Møre" for å hente den! Så da hadde vi en igjen. Spørsmålet var: hvordan får vi valpen til Finland, - på best mulig måte? Oppdretter i Finland visste råd: hun var med i arrangørkommitéen til den store internasjonale utstillingen som skulle arrangeres i Tampere, førstkommende helg. Så med oversikt over nordmenn som skulle over, fikk vi kontakt med Belger-folk fra Bodø, som til alt hell, sa seg villig til å ta med valpen. Men; fra Averøy til Bodø er det ca 800 km... Men slikt er ikke noe problem, når en har med åpne og velvillige Nordlendinger å gjøre! Mine valpekjøpere fra Kabelvåg sa seg villig til å ta turen tidligere enn planlagt, og ta med seg TO valper oppover, for så å overlevere Finlandsvalpen i Fauske. Helt, helt fantastisk at det går an! Så TUSEN TUSEN TAKK! til Rita Hansen, Kjell Einar Kristiansen, Gerd Mæhle og Else, for flott utført oppdrag!! Uten dere hadde det blitt lang flytur, og mye venting for en liten sjel!

Avskjeden nærmer seg!

  

"Oldefar" Hans Nikolai og Karolina Victoria                       Pappa Zimba i eksíl i ferien.

  

Drakamp på verandaen, til forlystelse for firbeinte og tilskuere!

Ungene har vært veldig flinke til å være med på sosialiseringsbiten! Noe alle parter har hatt god nytte av.

 

 

Så var første avreisedag kommet. Hektisk, vemodig og spennende.

  

Averøy Hundeklubb, valpekjøpere, og Inger Adele             "Det siste måltid" inntas, mens vår mann fra Lofoten koser med på besøk på hunderommet.                                             pappa "Zimba". Ikke alle forundt å få møte hele fam

  Zira drar til Kabelvåg, mens   Zarabi blir finske-jenta! (PS! Nå vil ikke maskina legge bildene ved siden av hverandre... skjelve, skjelve! Kanskje jeg kræsjer alt nå før jeg får lagret....!)

     

Jentene er kommet i bilen. Godt å få trøst et stykke       ....mens hjemme lå en sluk-øret mamma    

på den lange veien!

Tilbake var kun nr. 3 og 4, Zchenzi og Vitani.

  

Jentene på tur:

 

Dem kjøre E6, den strakaste vei....!                               Turen var lang, men gikk veldig fint.

NB! Bilder av Pride Rocks Zarabi kan sees her: http://picasaweb.google.fi/kennelwillowcreek/

 

Valper, (de som var igjen!) uke 8

Kjernefamilien:

  

Her har vi vel et eksempel som kan få enhver rødstrømpe til å se svarte edderkopper! Mor tar seg lydig av barna sine, mens far bare dingler rundt og driver dank! He he! Men; til Zimbas forsvar; han var UTROLIG flink til å leke med jentene sine! Han avløste Nala, slik at hun kunne få være litt ifred, og tok små-jentene med på søndagstur! Koselig! Her er det Vitani og Zchenzi som er igjen!

Så; to mindre for matmor å underholde; - da kunne en jo benytte sjansen til å miljøtrene positivt med å besøke Averøy Hundeklubb!

  

- Hva skal vi gjøre nå da mamma??                                - Hmmmm...her var det mye spennende!

  

Ikke mye skepsis å merke her nei!

  

Må jo ærlig innrømme at dette er noe av det HELT store med det å få drive med hund! For det første å se at mamma-Nala, som ikke har trent eller konkurert siden 2005! går lydighet som en stjerne! og så det helt rørende; de skjønne vennene som møter lydighets-banen for første gang i sitt liv! NKK-instruktørkollega, Asbjørg Ingeborgvik, går med Nala! HEr er det full konsentrasjon og GLEDE!!

  

STILIG!!! FLINK JENTE!!! BRAAAAA! :)

  

....og så er det ball-belønning etter flott innsats!

 

Og så reiser Pride Rocks Zchenzi til Kongsberg...

  

  

Avskjedstimen er kommet....og jeg må bare innrømme at jeg er rimelig utsatt for bløte øyne i slike stunder! Bare tanken på at dette er aller siste gangen at mor og far ser sin lille igjen... UÆÆÆÆHHH! Men, en skal vel ikke legge for mye menneskelige følelser i det! Lene Kofstad m familie kom og hentet nummer tre. Det var jo hun som ble født som nummer tre også, faktisk! Hmmm..

  

Noen bånd rives av, og nye skal opprettes! Her er det kontakt m ny mat-mor.

  

"Hvis jeg var en fugl, med vinger og fjær, jeg fløy over enger, dit mamma'n min er...."

 

Og tilbake var det bare ei lita jente igjen; Pride Rocks Vitani, som skal på halv-fóravtale til Surnadalen!

  

"Når den engang kommer, neste sommer...." Ikke hver sommer vi har muligheten til å fotografere to babyer!! Vitani og Karolina Victoria.

Ligge i grønne enger

 

Valp, 9 uker

  

Pride Rocks Vitani på stranda.

  

Hele familien på badetur i Steinsvik-vannet! Igjen!!            SE PÅ JENTA SI!! SÅ FLINK!!!

 

Så reiser siste jente.... VELDIG vemodig for mat-mor!

Tusen takk for en uforglemmelig og flott sommer!

Måtte dere nye belger-eiere nyte hundene og hundelivet i like store åndedrag som jeg selv har gjort!

Det å få eie en hund, en helt spesiell hund, - sin egen belger, er et privilegium som skal bringe solskinn og gode minner inn i deres liv! Husk det, hver gang deres venn trår dere på tærne, om morgenen når dere står opp, eller på vei ut døra :)

Lykke til! alle sammen!

Mange klemmer fra:

Line,

August Nikolai, Harriet María, Karolina Victoria,

Zimba, Nala, Vargtass,

Lurifax, Sølve og Josefine (kattene!).............

 

 

 
  
© Kennel Pride Rock
Line Kristiansen Cancino tlf: 90723237