Nyheter

Om Oss

Hundene

Valper

Bilder

Linker

Gjestebok

 

 
Om ossSom reiselivsstudent, med friår fra cirkuset, ble steget om å gjennomføre barndomsdrømmen realisert: egen hund, en belgisk fårehund. Hybel på Åndalsnes, 30 minus og grisekalt; da la Line ut på tur med toget, helt til Kurt Wallanders Simrishamn i Sør-Sverige. Hos Kennel Bazzakull var det aller første kullet født, og førstemann ute var Bazzakulls Vargtass. Jeg var på den tiden helt hekta på Disneys Løvenes Konge og hadde, allerede før vi visste om parringa gav resultater, døpt min hund for Zimba.

Jeg hadde sågar bestemt meg for å kalle neste hund, som måtte være tispe, for Nala. Og slik ble det. Etter et halvt år på Åndalsnes og inspirerende LP og brukshundopplæring hos Arild Bjorli, gikk turen på nytt ut i den store verden med mange forskjellige circus. (Behøver vel ikke å si at Zimba til tider kunne minne om ei nålepute, før alle vaksiner og godkjenninger var i orden...!) Tre år på circus, rundt hele Europa, blant tigrer, elefanter og hester, med selveste Kim Benneweis som dressurinstruktør, og all verdens tid til å trene hund!!

Så etter endt turnévirksomhet og vel hjemme på Averøy, ble det medlemskap i Averøy Hundklubb. Gunnar Aagesen og Cathrine Sallaup kom med ny inspirasjon fra Trondheim og Nidaros Brukshundklubb, og interessen brøytet vei for instruktørutdannelse Trinn 1 hos Norsk Kennel Klubb.  Med et nytt liv som ”sivilisert” hund i et aktivt hundemiljø, meldte ønsket seg om å hente hjem Nala, for å kunne lage flotte og "nevedyktige" hunder. Gravid med nummer to tok jeg atter samme vei til Simrishamn og Bazzakull.

En perfekt match var født. Bazzakulls Ann Magret Olsson og Gunilla Altenmark fra Wirwelwind mente det kom til å bli ”en mycket spännande kombinasjon!” Og det ble det, så spennende at Ann Magret valgte å kjøpe tispe-valpen som ble født, og som av den grunn fikk navnet Pride Rocks Kiara av Bazzakull. I første kull kom også to gutter, Pride Rocks Vargtass og Pride Rocks Zimba. Lille-Zimba reiste til Gausdalen mens arvesølvet, Vargtass, forble hos oss. Med dette kullet ble også kennel-navnet en realitet.Og hva annet kunne det bli enn stedet hvor Simba og Nala levde lykkelig i alle sine dager, nemlig Pride Rock. Så får vi krysse fingrene for at det kanskje blir noen flere av samme kombinasjon.

Og det ble det! Fire herlige damer, født 26.05.08;

Pride Rocks Zarabi, Pride Rocks Zira, Pride Rocks Zchenzi og Pride Rocks Vitani.

 

© Kennel Pride Rock
Line Kristiansen Cancino tlf: 90723237